עוד מעט תחל חופשת הקיץ וצעירים רבים יחפשו עבודה לחודשי יולי אוגוסט, עד שיחזרו לבית הספר. חלקם ימצאו עבודות זמניות ואחרים ימצאו עבודות שיאפשרו להם לעבוד גם בזמן הלימודים.
בדומה לעובדים מעל גיל 18, גם עובדים צעירים בתיכון, זכאים לזכויות עבודה אשר המעסיקים שלהם צריכים לשמור על קיומם. צעירים אשר מוצאים את עצמם במצב בו הזכויות שלהם נפגעות, יכולים לפנות אל גורמים שונים, כולל ההסתדרות וכן עמותות שונות אשר עוזרות לעובדים במצוקה ולהתלונן על כך.
לפני שנסביר מעט על זכויות עבודה לצעירים חשוב לומר, מעצם העובדה שמדובר בעובדים בעבודה זמנית, הרבה פעמים, הרי שהזכויות שלהם שונות מאשר עובדים בעבודות קבועות, אך זה לא אומר שתנאי העבודה אמורים להיות פחותים מתנאי עבודה של עובדים בעבודות קבועות.
להלן כמה דברים שחשוב לדעת על זכויות עבודה לצעירים
ראשית, ניתן להעסיק עובדים החל מגיל 14 (במידה ומדובר בחופשת לימודים) ומגיל 15 במהלך השנה. ניתן להעסיק עובדים בגיל זה אך ורק באישור הורים וכן המקום צריך לקבל אישור להעסיק עובדים צעירים, מטעם משרד החינוך. לא ניתן להעסיק עובדים בכל עבודה, משרות שנחשבות מסוכנות מבחינה פיזית או בריאותית וכן משרות שנחשבות "משרות למבוגרים", אסורות להעסקה. כמו כן, אסור להכריח צעירים לעבוד בשעות הלימודים.
שנית, מבחינת שכר הרי המעסיק מחויב לשלם לעובד שכר מינימום על פי חוק, במידה ומדובר במשרה חלקית, אז גודל השכר יהיה בהתאם לחלקיות המשרה. בכל מקרה, שכר מינימום במקרה של צעירים מתייחס לשבוע עבודה של 40 שעות, 8 שעות יומיות. לא ניתן להעסיק עובדים מעבר לסכום זה. השכר כולל התלמדות או ניסיון וכן עבור השתלמויות וישיבות.
שלוש, אסור להטיל על עובדים צעירים קנסות ועונשים כספיים.
ארבע, יש לשלם החזר נסיעות מלא על פי כרטיס חופשי חודשי או על פי עלות כרטיסייה.
חמש, ניתן לפטר עובד צעיר עם מכתב תוך שבעה ימי עבודה, כשיש כמובן לשלם לו את כל שכרו וכן את התנאים הסוציאליים שלו.
שש, אסור לנכות משכר צעיר, ביטוח לאומי או ביטוח בריאות.
שבע, כל עובד זכאי לקבל תלוש משכורת מפורט וברור.
שמונה, אסור להעסיק עובדים צעירים בלילה אלא במקצועות מסוימים המותרים על פי חוק.
כתיבת תגובה